logo02v [Converted]80

Szolgáltatások német

Lovas oktatás

A lovakkal való barátkozást a legkisebbek is elkezdhetik, de minden korosztálynak sok örömet, élményt ad. Jó hangulatú, vidám, fiatalos társaságunkban eltöltött alkalmak bizonyosan kellemes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára, emellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Célunk, hogy minden érdeklődőt megismertessünk a lovaglás szépségeivel. Ló és lovas kapcsolatát kölcsönös figyelemre épülő magatartás jellemezze. Ez alapvető feltétele annak, hogy lovaink továbbra is készségesen együttműködő, barátságos társak maradjanak. Minden lovasunk számára kötelező a fejvédő, kobak viselése valamint gerincvédő lovaglás közben. Kezdők számára ezt biztosítjuk, később javasolt saját felszerelés beszerzése. Lovasaink a lovagláson túl elsajátítják a lovak előkészítését lovaglás előtt és ellátásukat lovaglás után.

Sétáltatás

A 7 év alattiak "lovaglásán", a lovon sétálást, a lovon történő tornáztatást, továbbá a lóval való ismerkedést és az itt tartózkodás kellemes időtöltését tudjuk biztosítani.

Futószáron lovaglás a kezdő lovasok részére

Ezt hét éves kortól ajánljuk, mivel a lovagláshoz elengedhetetlen a megfelelő fizikai és szellemi fejlettség (figyelem és önfegyelem).

Osztály lovaglás

A lovaglás a lovaspályán történik, 3-5 fős csoportokban. Ezen a szinten már mindenki önállóan lovagolja a lovat, az oktató utasításának megfelelően, melyeket különböző gyakorlatokkal színesítenek. Ezek fejlesztik a magabiztos lovaglást, a lovas befolyását a lóra. A csoportos lovaglás igazán élvezetes, maradandó élmény mindenki számára, sokat lehe tanulni mások hibáiból, máskor vicces események tanúi lehetünk. Nem csak az oktató felelőssége és jelentősége meghatározó, a lovasokban is ki kell alakulnia az egymás iránti felelősségtudatnak, fegyelmezett magatartásnak.

Tereplovaglás

Tereplovaglás a haladó lovasok részére változatos környezetben, oktató kíséretével. Minimum 1 óra, de igény szerint fél, vagy több napos túralovaglásra is van lehetőség. Sokak számára talán ez a lovaglás legélvezetesebb része. Akik biztonságban, jól lovagolnak, megtehetik, hogy a gondokat maguk mögött hagyva kedvenc lovukkal kilovagoljanak. Erdőben sétáljanak, vagy mezőn át, egyedül, vagy társaságban talán a legszerencsésebb emberek. Kis szerencsével a még megmaradt vadon élő állatokkal is találkozhatunk. Ez is olyan, amit nehéz lenne megfogalmazni, át kell élni.

Címünk: 7523 Kaposfő, külterület 033/2 Hrsz (északi szélesség: 46.347157 keleti hosszúság: 17.639236)
Torma Renáta lovastúra- vezető, lovassport oktató | Telefonszám: 06 20/494-44-05 | E-mail: kishegyilovastanya@gmail.com

Minden jog fenntartva! © Kishegyi Szabadidő és Lovassport Egyesület 2015