logo02v [Converted]80

Szolgáltatások

1. Lovas oktatás

A lovakkal való barátkozást a legkisebbek is elkezdhetik, de minden korosztálynak sok örömet, élményt ad. Jó hangulatú, vidám, fiatalos társaságunkban eltöltött alkalmak bizonyosan kellemes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára, emellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Célunk, hogy minden érdeklődőt megismertessünk a lovaglás szépségeivel. Ló és lovas kapcsolatát kölcsönös figyelemre épülő magatartás jellemezze. Ez alapvető feltétele annak, hogy lovaink továbbra is készségesen együttműködő, barátságos társak maradjanak. Minden lovasunk számára kötelező a fejvédő, kobak viselése valamint gerincvédő lovaglás közben. Kezdők számára ezt biztosítjuk, később javasolt saját felszerelés beszerzése. Lovasaink a lovagláson túl elsajátítják a lovak előkészítését lovaglás előtt és ellátásukat lovaglás után.

Sétáltatás

A 7 év alattiak "lovaglásán", a lovon sétálást, a lovon történő tornáztatást, továbbá a lóval való ismerkedést és az itt tartózkodás kellemes időtöltését tudjuk biztosítani.

Futószáron lovaglás a kezdő lovasok részére

Ezt hét éves kortól ajánljuk, mivel a lovagláshoz elengedhetetlen a megfelelő fizikai és szellemi fejlettség (figyelem és önfegyelem).

Osztály lovaglás

A lovaglás a lovaspályán történik, 3-5 fős csoportokban. Ezen a szinten már mindenki önállóan lovagolja a lovat, az oktató utasításának megfelelően, melyeket különböző gyakorlatokkal színesítenek. Ezek fejlesztik a magabiztos lovaglást, a lovas befolyását a lóra. A csoportos lovaglás igazán élvezetes, maradandó élmény mindenki számára, sokat lehe tanulni mások hibáiból, máskor vicces események tanúi lehetünk. Nem csak az oktató felelőssége és jelentősége meghatározó, a lovasokban is ki kell alakulnia az egymás iránti felelősségtudatnak, fegyelmezett magatartásnak.

Tereplovaglás

Tereplovaglás a haladó lovasok részére változatos környezetben, oktató kíséretével. Minimum 1 óra, de igény szerint fél, vagy több napos túralovaglásra is van lehetőség. Sokak számára talán ez a lovaglás legélvezetesebb része. Akik biztonságban, jól lovagolnak, megtehetik, hogy a gondokat maguk mögött hagyva kedvenc lovukkal kilovagoljanak. Erdőben sétáljanak, vagy mezőn át, egyedül, vagy társaságban talán a legszerencsésebb emberek. Kis szerencsével a még megmaradt vadon élő állatokkal is találkozhatunk. Ez is olyan, amit nehéz lenne megfogalmazni, át kell élni.

2. Bértartás

Boxos elhelyezés, legelők, két pálya, szociális helységek. Kitűnő terepadottságokkal rendelkezünk! Külön kérésre vállaljuk a lovak mozgatását, továbbá lovas oktatást,edzések tartását. Napi kétszeri etetés, napközben időjárástól függően legelő vagy karámozás. Lovaink részére több hektár legelő áll rendelkezésre.

Címünk: 7523 Kaposfő, külterület 033/2 Hrsz (északi szélesség: 46.347157 keleti hosszúság: 17.639236)
Torma Renáta lovastúra- vezető, lovassport oktató | Telefonszám: 06 20/494-44-05 | E-mail: kishegyilovastanya@gmail.com

Minden jog fenntartva! © Kishegyi Szabadidő és Lovassport Egyesület 2015